Na dvoch vysokých stoličkách sa naraz sedieť nedá

01.05.2013 Bratislava

Slovenskú národnú stranu (SNS) teší, že napriek mimoparlamentnej pozícii mnohé z jej iniciatív a nápadov inšpirujú poslancov k predkladaniu návrhov zákonov. Na druhej strane však myšlienkové plagiátorstvo niektorých zákonodarcov nesvedčí o ich intelektuálnej a morálnej fundovanosti.

Poslanec Igor Matovič si obliekol cudzie perie návrhom, aby europoslanci nemohli zastávať na Slovensku iné významné verejné funkcie. Pred ním však s ideou, že jeden mandát stačí, prišlo napríklad KDH aj SNS.

Predsedníctvo SNS na rokovaní 11. januára t. r. prijalo v súvislosti s voľbami do VÚC verejnú výzvu politikom „Jeden mandát stačí“ pre najvyššie verejné volené funkcie. Ťažko si predstaviť zlučiteľnosť funkcií župana a europoslanca. Národniari postoj, že súčasne sedieť na dvoch vysokých stoličkách sa nedá, prezentovali aj na predvolebnom rokovaní so ZMOS-om 7. februára 2012.

Poslanec I. Matovič pripomína verejnú kopírku – oxeroxuje si cudzie myšlienky, využije legislatívnu „iniciatívu“ a predloží návrh zákona. Klub Matovičovcov takéto plagiátorstvo neurobil prvýkrát - nedávno si adoptovali tiež národniarsky predvolebný zámer o minimálnom percentuálnom podiele slovenskej hudby v rádiách. Poslanec Matovič by si pred cestou do podateľne NR SR občas mohol skontrolovať, či mu na krku sedí jeho vlastná hlava.





Rafael Rafaj
Prvý podpredseda SNS
 

Vyberte región